/ricerca/ansaen/search.shtml?any=
Show less

Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Roman-style meal to be served at Pompeii

Roman-style meal to be served at Pompeii

Coldiretti farmers' association initiative

Naples, 02 November 2016, 20:08

Redazione ANSA

ANSACheck

- ALL RIGHTS RESERVED

-     ALL RIGHTS RESERVED
- ALL RIGHTS RESERVED

Food in the style of the ancient Romans will be served up for the first time to visitors at the Pompeii archaeological site on Saturday, November 5, in an initiative by Coldiretti farmers' association to link Italy's history to its culinary heritage.
    The inaugural event, to be held at Pompeii's Quadriportico Theatre, will be attended by Luigi Curatoli, general director of the Great Pompeii Project; Massimo Osanna, special superintendent for archaeological heritage of Pompeii, Ercolano and Stabia; Italian Cultural Minister Dario Franceschini; and Coldiretti President Roberto Moncalvo.
    The Pompeiian menu - gustum, primae mensae e secundae mensae - will be prepared according to original recipes and eaten in the traditionally historical ways in the original context.
    The event, titled "EATSTORY - Here Food Has a History", will allow visitors to learn about and participate directly in activities surrounding cultivation, transformation and conservation of local products, Coldiretti said.
    Food products prepared according to techniques in use at the time of the eruption of Vesuvius will also be available for purchase.
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.