Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Bottura eatery world's best restaurant (2)

Bottura eatery world's best restaurant (2)

Italian chef back on top of ranking of 50 finest

Rome, 20 June 2018, 14:56

Redazione ANSA

ANSACheck

- ALL RIGHTS RESERVED

-     ALL RIGHTS RESERVED
- ALL RIGHTS RESERVED

Italian chef Massimo Bottura's Osteria Francescana in Modena has been declared the world's best restaurant for a second time.
    The eatery came top of the 2018 ranking of the The World's 50 Best Restaurants, an award which is sponsored by S.Pellegrino and Acqua Panna.
    It also had the top spot in 2016 and was second last year.
    "Massimo Bottura may be a big personality with high-profile international projects, but Osteria Francescana remains a small, discreet restaurant in the relatively modest Italian town of Modena," said the award's website.
    "It also happens to deliver one of the very finest dining experiences in the world, combining nods to tradition with fierce modernity, philosophical conceptions with old-fashioned flavour, warmth with daring.
    "Bottura weaves a range of narratives through his dishes, playing with ingredients from the surrounding Emilia-Romagna region. "The kitchen's creations are heavily influenced by art and music (in particular, jazz), and the dining space is made up of three elegant rooms that are adorned with high-quality contemporary artwork".
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.