Se hai scelto di non accettare i cookie di profilazione e tracciamento, puoi aderire all’abbonamento "Consentless" a un costo molto accessibile, oppure scegliere un altro abbonamento per accedere ad ANSA.it.

Ti invitiamo a leggere le Condizioni Generali di Servizio, la Cookie Policy e l'Informativa Privacy.

Puoi leggere tutti i titoli di ANSA.it
e 10 contenuti ogni 30 giorni
a €16,99/anno

  • Servizio equivalente a quello accessibile prestando il consenso ai cookie di profilazione pubblicitaria e tracciamento
  • Durata annuale (senza rinnovo automatico)
  • Un pop-up ti avvertirà che hai raggiunto i contenuti consentiti in 30 giorni (potrai continuare a vedere tutti i titoli del sito, ma per aprire altri contenuti dovrai attendere il successivo periodo di 30 giorni)
  • Pubblicità presente ma non profilata o gestibile mediante il pannello delle preferenze
  • Iscrizione alle Newsletter tematiche curate dalle redazioni ANSA.


Per accedere senza limiti a tutti i contenuti di ANSA.it

Scegli il piano di abbonamento più adatto alle tue esigenze.

Scientists say mozzarella best cheese for pizza

Scientists say mozzarella best cheese for pizza

Cheddar, provolone, among other types less successful

Rome, 26 August 2014, 14:21

ANSA Editorial

ANSACheck

- ALL RIGHTS RESERVED

-     ALL RIGHTS RESERVED
- ALL RIGHTS RESERVED

Scientists in New Zealand have confirmed what many Italians already knew: mozzarella is the best cheese for pizza.
    Other types of cheese, such as cheddar, colby, edam, emmental, gruyere and provolone do not produce as good a result as mozzarella, according to research published in the Journal of Food Science.
    According to researchers at the University of Auckland, mozzarella is not only delicious, but also melts perfectly and can be matched with virtually any other type of seasoning on a pizza.
    The researchers reached their conclusions after studying the composition and consistency of the various cheeses and analyzed the dairy products' performance when cooked at the temperatures of a good pizza oven.
    Only mozzarella had the optimal oil and water content to produce the right elasticity, colour and texture when cooked.
   

ALL RIGHTS RESERVED © Copyright ANSA

Not to be missed

Share

Or use

ANSA Corporate

If it is news,
it is an ANSA.

We have been collecting, publishing and distributing journalistic information since 1945 with offices in Italy and around the world. Learn more about our services.